Συνδυάστε το σπιτικό με το υγιεινό. Μια συνταγή με πολλά αντιοξειδωτικά, ίνες και πάνω από όλα γεύση.
Υλικά
100 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
180 γρ. νιφάδες βρώμης
1 φλιτζ. Μαρμελάδα επιλογής σας
Εκτέλεση
Χτυπούμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά (σε υψηλή ταχύτητα). Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπούμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές κρεμώδες μείγμα. ε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα και το αλάτι και ακολούθως τα προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο, κουταλιά-κουταλιά (αφού πρώτα χαμηλώσουμε τη ταχύτητα του μίξερ). Τέλος προσθέτουμε 155 γρ. (από τα 180 γρ.) νιφάδες βρώμης και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί (23 x 23 εκ) και με το χέρι απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης, πιέζοντας ελαφρά έτσι ώστε να καλύψει όλο το πάτο του ταψιού. Απλώνουμε τη μαρμελάδα ομοιόμορφα καλύπτοντας όλη την επιφάνεια της ζύμης. Τέλος προσθέτουμε στο υπόλοιπο 1/3 της ζύμης τα 25 γρ. από τις νιφάδες βρώμης και αφού αναμείξουμε καλά, βάζουμε τη ζύμη σε ψίχουλα (χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας) και καλύπτουμε τη μαρμελάδα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 25-30 λεπτά. Αφού η ζύμη μας ψηθεί και κρυώσει, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr