Υλικά
1 λεμόνι
200 γρ. μαργαρίνη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι μπέικν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
80 γρ. ζάχαρη
60 γρ. ζάχαρη άχνη
½ κουταλάκι βανίλια υγρή
Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ φτιάχνεται το αρχικό μείγμα σας χτυπώντας την κρυσταλλική ζάχαρη, την άχνη, το αλάτι και τη μαργαρίνη, που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτετε τη βανίλια, 2 κουταλάκια ξύσμα από το λεμόνι το οποίο πριν έχετε πλύνει και σκουπίσει καλά καθώς και 2 κουταλιές χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνετε με το χέρι. Φτιάχνετε μια μεγάλη μπάλα, την τυλίγετε με το χέρι και τη βάζετε 1 ώρα στο ψυγείο. Κατόπιν τη βγάζετε και πλάθετε μικρές μπάλες τις οποίες απλώνετε ελαφρά και τις τοποθετείτε σε ταψιά στρωμένα με λαδόχαρτο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15΄περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μόλις κρυώσουν λίγο τα μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr