Ένα γεύμα που μας δίνει ενέργεια, αλλά και πολλά καλά πολυακόρεστα λιπαρά, λόγω της γλιστρίδας αλλά και του ελαιολάδου που περιέχει.
Η παρουσία του τυριού το καθιστά πιο χορταστικό, καθώς ελέγχεται ο ρυθμός αύξησης του σακχάρου μας μετά την κατανάλωσή του.
Υλικά
1 μεγάλο αγγούρι
2 μέτρια κολοκύθια
½ μάτσο γλιστρίδα
50γρ. Μινέρβα Benecol λευκό
Υλικά για τη βινεγκρέτ:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.σ. ξύδι
Μισή σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το αγγούρι και τα κολοκύθια. Κόβουμε το αγγούρι σε 3 ίσια μέρη. Ρυθμίζουμε το μαντολίνο λαχανικών σε χοντρό σπιρτόξυλο και περνάμε τα λαχανικά μέχρι τα σπόρια. Ρίχνουμε τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε τα φύλλα της γλιστρίδας. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα υλικά της βινεγκρέτ και περιχύνουμε στα λαχανικά. Σερβίρουμε και προσθέτουμε το Μινέρβα Benecol λευκό.
Πηγή : benecol.gr