Υλικά
1 μέτριο φιλέτο πέστροφας περίπου 400γρ.
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σφηνάκια βότκα
1 ½ ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
10 τοματίνια
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πακέτο σπαγγέτι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Κρατάμε 2 κουτάλες περίπου υγρό από την κατσαρόλα με τια μακαρόνια. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμυδάκι και μετά την πέστροφα κομμένη σε μέτρια κομμάτια (σε μπουκιές). Ανακατεύουμε 2-3 φορές προσέχοντας να μη σπάσει η πέστροφα και σβήνουμε με τη βότκα. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το υγρό από τα μακαρόνια. Βράζουμε για 5 λεπτά και μετά προσθέτουμε το γάλα ανακατεμένο με το κορν φλάουερ. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τα τοματίνια και το βασιλικό και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη. Στο τέλος ρίχνουμε τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πριν τα σερβίρουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr