Σπαγγέτι με πέστο ρόκας και ντοματίνια

Υλικά
250 γρ. σπαγγέτι
½ ματσάκι ρόκα
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
10 γρ. καρυδόψιχα
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές ελαιόλαδο

Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
10 ντοματίνια

Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζετε και τα σουρώνετε. Πλένετε και στραγγίζετε καλά τη ρόκα, τη βάζετε στο μπλέντερ ή στο γουδί μαζί με την καρυδόψιχα, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Σερβίρετε τα σπαγγέτι ζεστά προσθέτοντας από πάνω τη σάλτσα. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση, ανακατεύετε ελαφρά και σερβίρετε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr