Υλικά
1 μέτριο μπρόκολο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
1 φύλλο δάφνης
4 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
1 λίτρο νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Χωρίζετε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια.. Βάζετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε το κρεμμυδάκι, προσθέτετε και το σκόρδο και σβήνετε με το ξίδι. Στη συνέχεια, ρίχνετε μέσα το μπρόκολο, τη δάφνη, λίγο αλάτι και το νερό και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για 15 έως 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο. Κατόπιν κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρείτε το φύλλο δάφνης, και λιώνετε τα υλικά με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι η σούπα να αποκτήσει μια βελούδινη υφή. Πασπαλίζετε με πιπέρι και σερβίρετε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr