Υλκά
300γρ. σάρκα από κίτρινη κολοκύθα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2 μέτρια καρότα
2 μεγάλα πράσα
2 μέτριες πατάτες
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4-5 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
3 κουταλιές φρέσκο σχοινόπρασο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα πράσα και τα καρότα σε ροδέλες, το κρεμμύδι σε φετάκια, τις πατάτες κομμένες σε κύβους και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε περίπου 1 λίτρο νερό και την κολοκύθα κομμένη σε κύβους, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και η κολοκύθα. Μόλις έχουν μαλακώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με τη ράβδο το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το σχοινόπρασο πολύ ψιλοκομμένο. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και πάνω γαρνίρουμε με 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι σε κάθε μπολ σούπας.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr