Υλικά
500 γρ. καρότα χοντροκομμένα
1/3 κούπας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
1 μέτριο φινόκιο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
1 κουταλάκι κύμινο
½ κουταλάκι σαφράν διαλυμένο σε ½ ποτηράκι χλιαρό νερό
6 κούπες νερό
4-6 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι
1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το φινόκιο το οποίο έχετε κόψει σε φέτες. Προσθέτετε τα καρότα, το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Ρίχνετε 6 κούπες νερό και λίγο αλάτι. Σιγοβράζετε με κλειστή την κατσαρόλα για 35 λεπτά. Μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πολτοποιείτε τα λαχανικά με ραβδομπλέντερ και ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού και το γιαούρτι, ανακατεύοντας πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρετε με φρέσκο δεντρολίβανο και σερβίρετε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr