Σουφλέ λαχανικών

Υλικά
½ πακέτο λαζάνια
600γρ σπανάκι καθαρισμένο και πλυμμένο
1 φλιτζάνι ανθότυρο θρυμματισμένο
1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη και ½ φλιτζάνι γκούντα τριμμένη

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο και φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
2 κουτ. σούπας μαργαρίνη
3 κουτ. σούπας αλεύρι
3 φλιτζάνια γάλα

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και αποσύρουμε από τη φωτιά ακόμη κι αν έχει λίγα υγρά. Περιμένουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία και προσθέτουμε τον άνηθο και τα τυριά. Κρατάμε στην άκρη μόνο την γκούντα για να τη βάλουμε στο τέλος. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να φτιάξουμε μια αραιή μπεσαμέλ. Σε ένα μικρό πυρέξ λαδώνουμε καλά τον πυθμένα και στρώνουμε μια στρώση λαζάνια. Από πάνω βάζουμε μια στρώση από το μίγμα σπανακιού και 2-3 κουταλιές της σούπας από τη μπεσαμέλ και απλώνουμε καλά. Προσθέτουμε κατά τον ίδιο τρόπο λαζάνια και μίγμα σπανακιού και μπεσαμέλ εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Στο τέλος ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και την απλώνουμε καλά. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια του φαγητού μας με την τριμμένη γκούντα που κρατήσαμε και ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr