Υλικά
500γρ σουπιές καθαρισμένες (μπορεί να είναι και κατεψυγμένες)
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι, πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
Κόβουμε τις σουπιές σε μεγάλες μπουκιές. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις σουπιές και το σκόρδο πολτοποιημένο. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά και 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει με κλειστό καπάκι μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. Όταν καταλάβουμε ότι οι σουπιές έχουν σχεδόν ψηθεί, προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια και σιγοβράζουμε με ανοιχτό καπάκι μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr