Υλικά
750γρ σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια (μπορεί να είναι και κατεψυγμένες)
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
¾ φλιτζάνι μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι, πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο και τα κομμάτια από τις σουπιές. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη μισή μουστάρδα, περίπου 2 ποτήρια νερό και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσουν για 25-30 λεπτά. Όταν οι σουπιές έχουν μαλακώσει αρκετά προσθέτουμε και την υπόλοιπη μουστάρδα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr