Σουφλέ τόνου με πατάτες φούρνου

Η συγκεκριμένη συνταγή συνδυάζει την υγιεινή διατροφή με τη γεύση, για όλη την οικογένεια. Ένας έξυπνος τρόπος για να βάλετε το ψάρι μέσα στη διατροφή σας. Για όσους είναι σε δίαιτα είναι ένας τρόπος να αντιληφθούν ότι ο τόνος δεν τρώγεται μόνο με μαρουλοσαλάτα.

Υλικά
4-5 μεγάλες πατάτες
4-5 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
2 ποτήρια γάλα χαμηλών λιπαρών
250 γρ γραβιέρα
3 κονσέρβες τόνου σε νερό καλά στραγγισμένες

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και μετά τις κόβουμε σε ροδέλες.
Στρώνουμε τις μισές πατάτες σε ένα ταψί το οποίοι έχουμε λαδώσει με ελαιόλαδο.
Πάνω από τις πατάτες απλώνουμε το 1/3 του τυριού και από πάνω τα κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές φετούλες.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τόνο καλά στραγγισμένο από τα υγρά του και κομματιασμένο σε μικρά κομματάκια.
Επάνω από τον τόνο βάζουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια και από πάνω τις υπόλοιπες πατάτες. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ρίχνουμε στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα ώστε να απλωθεί σε όλο το ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει αρκετά.

Ομάδα neadiatrofis.gr