Μια συνταγή που ενώ στο άκουσμα ακούγεται παχυντική, εντούτοις περιέχει υλικά με λίγα λιπαρά, πολλά λαχανικά και δημιουργεί ικανοποιητικό βαθμό κορεσμού.
Υλικά
4-5 μεγάλες πατάτες
200γρ μανιτάρια λευκά
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
250 γρ τυρί τύπου gouda και ρεγγάτο ανακατεμένα
2 φλιτζάνια γάλα χαμηλών λιπαρών
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φετάκια. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί μια στρώση πατάτες. Τις αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε από πάνω λίγο από το μίγμα μανιταριών και κρεμμυδιού και λίγο από τα τυριά. Επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και τα ρίχνουμε στο ταψί. Πασπαλίζουμε με λίγο από το τυρί που έχουμε κρατήσει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και περίπου άλλο τόσο χωρίς το αλουμινόχαρτο.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr