Υλικά
4 μέτριες πατάτες
4 πράσα χονδρά
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
150 γρ καπνιστή πέστροφα
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Περίπου ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 ½ φλιτζάνι τυριά χαμηλών λιπαρών τριμμένα (κατά προτίμηση πεκορίνο και γκούντα)
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους περίπου 2 εκατοστών, τους αραδειάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τους ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε περίπου 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το πράσο σε ροδέλες. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει λιγάκι προσθέτουμε το γάλα, τον άνηθο, τα αυγά χτυπημένα, τις ψητές πατάτες, την πέστροφα και τα τυριά. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ. Ψήνουμε στους 200βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr