Υλικά
1 πακέτο (250γρ) μαργαρίνη
8 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
1 ½ πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ ολικής άλεσης
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι κονιάκ
1 φλιτζάνι χονδροσπασμένα φουντούκια
½ φλιτζάνι σπόρους chia
2/3 φλιτζάνι αποξηραμένες φράουλες χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα γουδί χτυπάμε τα φουντούκια ώστε να γίνουν χονδρά κομμάτια. Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομματάκια και τις αφήνουμε σε ένα μπωλ. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κακάο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το γάλα και ανακατεύουμε καλά (προσοχή δεν βράζουμε το μίγμα). Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε χονδρά κομμάτια. Ρίχνουμε μέσα τα φουντούκια, το κονιάκ, τις αποξηραμένες φράουλες, τους σπόρους chia και το μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε στον πάγκο ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο. Από πάνω στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Ρίχνουμε το μίγμα μας στο χαρτί και του δίνουμε σχήμα σαν σαλάμι. Το τυλίγουμε σφιχτά με το χαρτί κλείνοντας καλά τις άκρες και από πάνω το τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες προτού το κόψουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr