Σοκολατένια παξιμαδάκια με κάσιους και ξύσμα λεμονιού (biscotti)

Υλικά
320 γρ. αλεύρι
40 γρ. κακάο
180 γρ. ζάχαρη
85 γρ. Χωριό soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ελαφρύ
1 βανίλια

2 αυγά
1 κ.γ. σόδα
100 γρ. κάσιους χονδροτριμμένα
80 γρ. σταφίδες
ξύσμα 1 λεμονιού

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το Χωριό soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ελαφρύ και τη ζάχαρη για 2′. Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2′. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και τα ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα με τα αυγά και το βούτυρο. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί –μπορούμε να ζυμώσουμε και με το χέρι αλλά «κολλάει». Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα κάσιους και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο τουλάχιστον για 20′, ώστε να σφίξει και να μπορούμε να το κάνουμε ρολό. Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα και απλώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, παίρνουμε τη μισή ποσότητα και δίνουμε σχήμα μακρόστενου ρολού, μήκους περιπου 20εκ. Αν κολλάει, αλευρώνουμε ελάχιστα τα χέρια μας. Ομοίως , φτιάχνουμε δεύτερο ρολό με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε για 35′. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε 10′ να πέσει η θερμοκρασία. Στη συνέχεια, με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε τα ρολά σε φέτες πάχους περίπου 1- 1,5εκ. Θα το δούμε αναλόγως – αν θρυμματίζονται οι πολύ λεπτές φέτες, αυξάνουμε το πάχος. Τοποθετούμε τις φέτες οριζόντια στο ταψί (να γεμίσει όλο το ταψί). Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς αέρα και ψήνουμε 15′. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, γυρνάμε όλες τις φέτες από την άλλη πλευρά και ψήνουμε άλλα 15′. Αφήνουμε να κρυώσουν και κλείνουμε σε κουτί. Διατηρούνται πολλές μέρες.

Για περισσότερες πληροφορίες minervahorio.gr