To σκουμπρί ξεχωρίζει για την υψηλή περιεκτικότητα του στα πολύτιμα και απαραίτητα για την καλή καρδιαγγειακή λειτουργία Ω3 λιπαρά. Ο συνδυασμός του με φινόκιο και μια λειτουργική μαργαρίνη, ενισχύει την καρδιοπροστατευτική και υποχοληστερολαιμική του δράση .
Υλικά
1 κιλό σκουμπρί (4 τεμάχια)
1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κ. σ. Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
1 μεγάλη λαδόκολλα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στραγγίζουμε τα ψάρια. Σε ένα ταψί, στρώνουμε τη λαδόκολλα, αραδιάζουμε τα ψάρια, κι έπειτα στρώνουμε επάνω τις φέτες από το φινόκιο και τις φέτες από το λεμόνι. Έπειτα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο στην κορυφή. Διπλώνουμε τη λαδόκολλα έτσι ώστε να μην τρέξουν τα υγρά κατά δη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190˚C για 15 λεπτά. Σερβίρουμε με βραστά χόρτα εποχής. Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/2 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη.
Πηγή : benecol.gr