Σκορδαλιά

Υλικά
4 μέτριες πατάτες βραστές
2 σκελίδες σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Χυμό από 2 λεμόνια
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον χονδρό τρίφτη του τυριού. Τις αλατίζουμε και προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμόνι. Πολτοποιούμε πολύ καλά το κρεμμύδι στο μπλέντερ. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο ή λεμόνι για να διορθώσουμε τη γεύση ή να κάνουμε τη σκορδαλιά πιο αφράτη.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr