Η επιλεκτικότητα στο φαγητό είναι ένα χαρακτηριστικό που εμφανίζουν πολλά παιδιά, για μικρότερα ή μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.
Έτσι, είναι λογικό οι γονείς να αναρωτιούνται συχνά, εάν θα πρέπει το παιδί τους να λάβει κάποιο συμπλήρωμα διατροφής, ώστε να εξασφαλιστεί ότι λαμβάνει επαρκείς ποσότητες όλων των θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για την υγεία και την ανάπτυξή του.
Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα εξαρτάται από κάποιους βασικούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων η πορεία της ανάπτυξης του παιδιού και ο βαθμός επιλεκτικότητας που εμφανίζει. Σε γενικές γραμμές, εάν ένα παιδί ακολουθεί ένα διατροφικό πρότυπο το οποίο περιλαμβάνει τρόφιμα από όλες τις ομάδες -γαλακτοκομικά, φρούτα, λαχανικά, όσπρια, κρέας, ψάρι, και προϊόντα δημητριακών- και παράλληλα παρουσιάζει φυσιολογικό ρυθμό ανάπτυξης, τότε το πιθανότερο είναι πως καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του σε μικροθρεπτικά συστατικά και δεν απαιτείται η λήψη κάποιου συμπληρώματος.
Από την άλλη, εάν η επιλεκτικότητα που εμφανίζει το παιδί στο φαγητό είναι τέτοια, που οδηγεί σε πλήρη αποκλεισμό κάποιων ομάδων τροφίμων, τότε είναι χρήσιμο οι γονείς να συμβουλευτούν έναν επαγγελματία υγείας, ο οποίος θα αξιολογήσει τόσο το ρυθμό ανάπτυξης του παιδιού, όσο και το σύνολο της διατροφικής του πρόσληψης και θα εξετάσει την πιθανότητα χορήγησης κάποιου συμπληρώματος, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες θρεπτικών συστατικών που ίσως δε λαμβάνονται σε επαρκείς ποσότητες μέσω της δίαιτας.