Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σπόρους chia, goji berry και κουκουνάρι

Υλικά
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χονδρό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι goji berry
3 κουτ. σούπας σπόρους chia
1 ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Χυμό από 1 λεμόνι
½ φλιτζάνι κουκουνάρι
Κανέλλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα συνεχώς, μέχρι να γίνει ελαφρώς πιο σκούρο. Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει σε μια άλλη κατσαρόλα για 7 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό από το λεμόνι. Ρίχνουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι , μαζί με το κουκουνάρι, τα goji berries και τους σπόρους chia και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το χαλβά στην κατσαρόλα μέχρι να κρυώσει. Γεμίζουμε μια φόρμα ή μικρά φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο. Όταν έχει παγώσει καλά ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με αρκετή κανέλλα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr