Συκώτι αρνίσιο ψητό  όχι τηγανιτό με μυρωδικά

Για όσους προτιμούν το συκώτι ψητό από τη μαγειρίτσα ή το τηγανιτό.

Υλικά
500γρ. συκώτι αρνίσιο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμό λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε το συκώτι και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Το βάζουμε σε ένα ταψάκι μαζί με το κρασί και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια το ρίχνουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα στην οποία έχουμε ζεστάνει το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε το συκώτι μόνο για 2-3 λεπτά (θέλουμε να ζεσταθεί καλά, αλλά όχι να τηγανιστεί). Σβήνουμε με το λεμόνι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι. Ανακατεύουμε για 3 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr