Σαρικόπιτες

Υλικά
Για το φύλλο:
½ κιλό αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3 κουταλιές της σούπας Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία
3 κουταλιές της σούπας τσικουδιά
χυμό από μισό λεμόνι
1-2 φλιτζάνια του τσαγιού χλιαρό νερό
Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση:
½ κιλό Χωριό κατσικίσιο τυρί
μέλι, κανέλα (για το σερβίρισμα, προαιρετικά)

Εκτέλεση
Αδειάζουμε σε μπολ το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, την τσικουδιά, το χυμό λεμονιού και λίγο-λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να κάνουμε μια εύπλαστη και μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Κόβουμε τη ζύμη σε 5 μπαλάκια – το καθένα μεγέθους περίπου όσο ένα μικρό πορτοκάλι. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Το κόβουμε σε λωρίδες μήκους 30 εκ. και πλάτους 7-9 εκ. περίπου. Απλώνουμε το τυρί κατά μήκος του φύλλου αφήνοντας κενό 3-4 εκ. από κάθε άκρη. Διπλώνουμε τις δύο απέναντι κατά μήκος άκρες κλείνοντας το Χωριό κατσικίσιο και σχηματίζοντας ένα κυλινδρικό κορδόνι. Αρχίζοντας από τη μία άκρη, περιστρέφουμε το κορδόνι κάπως χαλαρά, μέχρι να σχηματιστεί ένας έλικας. Βάζουμε τις έτοιμες σαρικόπιτες σε μία βαμβακερή πετσέτα για να μην κολλήσουν και συνεχίζουμε, μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε άφθονο ελαιόλαδο και μόλις κάψει τηγανίζουμε τις σαρικόπιτες και από τις δύο πλευρές. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε. Τις συνοδεύουμε με μέλι ή πετιμέζι ή ζάχαρη και κανέλα.

Πηγή : minervahorio.gr