Υλικά
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
1 μικρή μελιτζάνα
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κυβάκια και την βάζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά. Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε καλά. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τη γαλοπούλα. Μετά από 2 λεπτά ακόμη προσθέτουμε τη μελιτζάνα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 3-4 λεπτά και μόλις εξαντληθούν τα υγρά σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε. Μόλις η σάλτσα έχει δέσει αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να φύγει ο πολύς ατμός και να πέσει λίγο η θερμοκρασία της σάλτσας και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας συνεχώς.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr