Υλικά
1 φλιτζάνι κινόα
1 μεγάλη ντομάτα χωρίς τα κουκούτσια
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε την κινόα για 10 λεπτά και την τοποθετούμε σε σουρωτήρι για αρκετή ώρα ώστε να στραγγίξει όσο γίνεται καλύτερα. Ψιλοκόβουμε τη σάρκα της ντομάτας σε μικρά κυβάκια και τα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο και τέλος ρίχνουμε και τη στραγγισμένη κινόα. Στο τέλος ρίχνουμε το μίγμα ελαιολάδου και χυμού λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα προτού τη σερβίρουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr