Υλικά
300 γρ. σπανάκι baby, πλυμμένο και καλά στεγνωμένο
1 ματσάκι ρόκα (τα φύλλα), πλυμένη, καλά στεγνωμένη και χονδροκομμένη με το χέρι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
4 – 5 ραπανάκια, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
1 μεγάλο, ζουμερό και γλυκό πορτοκάλι, καθαρισμένο και χωρισμένο στις φέτες του (από τις οποίες αφαιρούμε όσο περισσότερες από τις λευκές ίνες μπορούμε), κομμένες στη μέση
1 γκρέιπ φρουτ, καθαρισμένο και χωρισμένο στις φέτες του (από τις οποίες αφαιρούμε όσο περισσότερες από τις λευκές ίνες μπορούμε), κομμένες στη μέση
2 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρντισμένο
Για τη σπιτική βινεγκρέτ
100 ml Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές
100 ml χυμός πορτοκαλιού
3 κουτ. σούπας ΤΟΠ κρέμα βαλσάμικου με μέλι & λεμόνι
1 κουτ. σούπας κέτσαπ, κατά προτίμηση βιολογική
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
ΤΟΠ κρέμα βαλσάμικου με μέλι & λεμόνι
Eκτέλεση
Σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη ρόκα, το σπανάκι, το κρεμμύδι, τα ραπανάκια και τις κομμένες φέτες πορτοκαλιού και γκρέιπ φρουτ. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
Βινεγκρέτ: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο βαζάκι με βιδωτό καπάκι και το ανακινούμε έντονα, χτυπώντας καλά τα υλικά, μέχρι να φτιάξουμε μια πηχτή σάλτσα.
Βάζουμε τη σαλάτα με μια φαρδιά και βαθιά πιατέλα και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Ραντίζουμε με λίγη ακόμα ΤΟΠ κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι, πασπαλίζουμε με το καβουρντισμένο σουσάμι και σερβίρουμε.
Πηγή : minervahorio.gr