Υλικά
100 γρ. ρεβίθια
1 ξερό κρεμμύδι
1 μέτριο καρότο
4 ντοματίνια βελανίδια κομμένα στη μέση κατά μήκος
1 αγγουράκι μικρό
Λίγο
Πράσινες ξιδάτες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
Χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Χυμό μισού λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζετε τα ρεβίθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την επομένη τα στραγγίζετε και τα βράζετε φροντίζοντας να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν. Τα στραγγίζετε, τα αλατίζετε και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. Στο μεταξύ καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε λεπτές φέτες και σε κυβάκια. Ρίχνουμε τα ρεβίθια σε βαθύ μπολ σερβιρίσματος και προσθέτουμε όλα τα υλικά της σαλάτας. Αλατοπιπερώνετε περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και σερβίρετε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr