Γεύμα πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέ και αντιοξειδωτικά. Ιδανικό και για δίαιτα, λόγω των χαμηλών θερμίδων του.
Υλικά για 2 άτομα
1 μέτριο καλαμάρι
1 μαρούλι
½ ματσάκι ρόκα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλιές μουστάρδα
4 κουταλιές μπαλσάμικο
¼ ματσάκι άνηθο
Εκτέλεση
Καθαρίζετε το καλαμάρι, αφαιρώντας το εσωτερικό του, τα κόβετε σε μικρές ροδέλες και το ψήνετε ελαφρά στο grill. Πλένετε τη ρόκα και το μαρούλι και τα κόβετε με το χέρι. Αναμιγνύετε τα λαχανικά με το καλαμάρι σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Στη συνέχεια, ετοιμάζετε τo dressing χτυπώντας σε ένα μπολάκι το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τα καρύδια, το μπαλσάμικο, τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι και περιχύνετε τη σαλάτα. Σερβίρετε αμέσως.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr