Υλικά
1 φλιτζάνι παντζάρι βρασμένο και τριμμένο στον χονδρό τρίφτη
1 φλιτζάνι baby ρόκα
¾ φλιτζανιού κινόα βρασμένη και στραγγισμένη
3 κουταλιές της σούπας καρύδια χονδροσπασμένα
Ψίχα από 1 πορτοκάλι κομμένη σε μικρά κομμάτια
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το παντζάρι, τη ρόκα, τα καρύδια, την κινόα, αλάτι, ελαιόλαδο και μπαλσάμικο. Ανακατεύουμε προσεκτικά για να μη διαλυθούν τα υλικά μας, σερβίρουμε σε πιάτο και από πάνω πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στο τέλος τοποθετούμε πάνω στη σαλάτα τα κομμάτια από την ψίχα πορτοκαλιού.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr