Υλικά
2 φλιτζάνια φάβα βρασμένη και πολτοποιημένη
1 φλιτζάνι πλιγούρι
10 ντοματίνια
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
4 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το πλιγούρι να μουλιάσει στο νερό για περίπου ½ ώρα. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι για άλλη ½ ώρα ώστε να φύγουν εντελώς τα υγρά. Τοποθετούμε το πλιγούρι σε μια σαλατιέρα μαζί με τη φάβα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια αραδιάζουμε από πάνω τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, την πιπεριά και τα ντοματίνια.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr