Ένας πολύ διαιτητικός και υγιεινός τρόπος για να έχετε τα όσπρια όλο το χρόνο στο τραπέζι σας, δίνοντας ένα πλήρες γεύμα.
Υλικά
100 γρ φακές
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα ψιλοκομμένη
1 μεγάλη ντομάτα
100 γρ τυρί κρέμα light
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Ξεπλένετε τις φακές σε ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 20-25 λεπτά
Όταν βράσουν οι φακές, τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν
Αναμιγνύεται σε ένα μπωλάκι λίγο νερό, το ελαιόλαδο και το τυρί κρέμα, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα βαθύ πιάτο βάζετε τις φακές, ρίχνετε το κρεμμυδάκι, ψιλοκόβετε μέσα την ντομάτα, ρίχνετε τη γαλοπούλα, το μαϊντανό και ανακατεύετε.
Ρίχνετε τη σως με το ελαιόλαδο και το τυρί και ανακατεύετε ξανά
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr