Μια δροσερή και χορταστική σαλάτα. Η παρουσία του αβοκάντο, που αποτελεί ένα τρόφιμο με πολλά λιπαρά αλλά φυτικής προέλευσης, δημιουργεί έντονο αίσθημα κορεσμού. Μαζί με μια πηγή πρωτεΐνης όπως τυρί, αυγό, κοτόπουλο κ.α. έχετε ένα πλήρες πιάτο.
Υλικά
2 μέτριες ντομάτες
1 ώριμο αβοκάντο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
4-5 φύλλα γαλλική σαλάτα
½ φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού
Αλάτι, πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι από κρασί
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
1 κουταλιά μέλι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις ντομάτες σε μέτρια κομμάτια.
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε και αυτό σε κομμάτια όμοια με αυτά της ντομάτας. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες.
Προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού και τα φύλλα της σαλάτας κομμένα σε χονδρά κομμάτια με το χέρι.
Σε ένα σέικερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το χυμό λεμόνι, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο.
Χτυπάμε καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr