Υλικά για 4 μερίδες
200 γρ. φρέσκο ή κατεψυγμένο αρακά
150 γρ. φρέσκα φασολάκια
1 μικρή πράσινη σαλάτα
125 γρ. καπνιστή πέστροφα κομμένη σε κομμάτια
1 μικρή χούφτα φύλλα φρέσκου δυόσμου
Για το ντρέσινγκ
Χυμό και μακρόστενες λεπτές φλούδες από 1 λάιμ
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές μέλι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τον αρακά και τα φασολάκια. Τα στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι και τα κρυώνετε αμέσως με τρεχούμενο κρύο νερό. Προσθέτετε τα κρύα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ με το νεροκάρδαμο, τη σαλάτα κομμένη με τα χέρια, την καπνιστή πέστροφα και τα φύλλα δυόσμου. Χτυπάτε σε ένα σέικερ το χυμό λεμονιού και τις φλούδες, το ελαιόλαδο, το μέλι, μία κουταλιά νερό και λίγο αλατοπίπερο. Περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε και τη μοιράζετε σε πιάτα σερβιρίσματος.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr