Μια δροσερή σαλάτα, με ικανοποιητικά ποσά πρωτεΐνης, και σιδήρου, αλλά και αρκετές φυτικές ίνες.
Υλικά για 2 άτομα
6-7 φύλλα κόκκινη λόλα
2 φλιτζάνι σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
4 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
6-7 φύλλα γαλλική σαλάτα ή 3-4 φύλλα μαρουλιού
1 κόκκινη πιπεριά
60 γρ κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών
90γρ φιλετάκια μοσχάρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από ½ λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα λαχανικά κομμένα σε μέτρια κομμάτια, το τυρί και τα φιλετάκια τα οποία προηγουμένως έχουμε σοτάρει σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Χτυπάμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα μαζί με ελάχιστο αλάτι και αρκετό πιπέρι σε ένα άλλο μπολ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr