Υλικά
1 φλιτζάνι φασόλια βρασμένα
1 πιπεριά φλωρίνης σε κυβάκια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 καρότο τριμμένο
2 φύλλα μαρουλιού κομμένα σε κομμάτια με το χέρι
½ φλιτζάνι ρόκα ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές ξίδι μπαλσάμικο
2 κουταλάκια μουστάρδα
1 μεγάλη κονσέρβα τόνου στραγγισμένη
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τα βρασμένα φασόλια σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον τόνο θρυμματισμένο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καλαμπόκι, το καρότο, την πιπεριά, το μαρούλι και τη ρόκα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το σάλτσα πάνω στη σαλάτα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr