Σαλάτα κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα

Υλικά
250 γρ. κοτόπουλο ( φιλέτο ή στήθος )
αλάτι
πιπέρι
3 κουτ. σούπας βιολογικό βούτυρο Χωριό
2 κουτ. σούπας σέρι
200 γρ. ραντίτσιο σε λωρίδες

1 μαρούλι σε λωρίδες
1 αβοκάντο σε λωρίδες
2 κουτ. τσαγιού χυμός λεμονιού
1 ματσάκι ραπανάκια, στα 4
Αλάτι
Πιπέρι

Για την βινεγκρέτ
3 κουτ. σούπας βιολογικό ελαιόλαδο Χωριό
2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι ΤΟΠ
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας μπίτερ σοκολάτα ψιλοτριμμένη
150 ml ξινή κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση
Πλένετε το κοτόπουλο, το στεγνώνετε καλά , το κόβετε σε λωρίδες και το αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο 8’ από κάθε πλευρά. Προσθέτετε το σέρι και αφήνετε το κοτόπουλο να κρυώσει μέσα στο τηγάνι. Το γυρνάτε πολλές φορές για να τραβήξει καλά τους χυμούς από το ψήσιμο. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε την βινεγκρέτ χτυπάτε με το σύρμα το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα, τη σοκολάτα και την ξινή κρέμα γάλακτος. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι καγιέν. Πλένετε το ραντίτσιο και το μαρούλι και τα στραγγίζετε καλά. Τα κόβετε σε λωρίδες. Κόβετε στη μέση το αβοκάντο πετάτε το κουκούτσι, αφαιρείτε την φλούδα και το κόβετε σε λωρίδες. Τις αφήνετε μέσα σε χυμό λεμονιού. Πλένετε τα ραπανάκια και τα κόβετε στα 4. Στρώνετε τα φύλλα του μαρουλιού σε μεγάλο ρηχό πιάτο. Από πάνω απλώνετε εναλλάξ τις φέτες αβοκάντο και τις λωρίδες κοτόπουλου. Ραντίζετε με τη βινεγκρέτ. Γαρνίρετε με ντοματάκια και ραπανάκια και σερβίρετε.

Για περισσότερες πληροφορίες minervahorio.gr