Υλικά
¼ από ένα μικρό κοτόπουλο
1 φύλλο δάφνης
1 φλιτζάνι ρύζι κίτρινο
2 ½ φλιτζάνια ζωμό από κοτόπουλο
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κοτόπουλο σε 1 λίτρο νερό μαζί με το φύλλο της δάφνης. Όταν το κοτόπουλο έχει μαλακώσει καλά, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το καθαρίζουμε από τα κόκκαλα και το δέρμα, ενώ ταυτόχρονα κρατάμε το ζωμό. Σε ένα πυρέξ βάζουμε το ρύζι, το ζωμό, το κοτόπουλο σε κομματάκια, το καλαμπόκι το αλάτι, το πιπέρι και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε ελαφρά. Τοποθετούμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να τελειώσουν όλα τα υγρά. Ενδιάμεσα δε χρειάζεται κανένα ανακάτεμα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr