Υλικά
180 γραμμάρια μαργαρίνη
300 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά
340 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κοφτά κουταλάκια baking powder
Λίγες σταγόνες βανίλια σε υγρή μορφή
1 γιαούρτι στραγγιστό
100γρ φράουλες καθαρισμένες και πολτοποιημένες
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου και τη χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για αρκετή ώρα. Ρίχνουμε στο μίγμα τις σταγόνες της βανίλιας και στη συνέχεια το αλεύρι μαζί με το baking powder. Ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε το γιαούρτι και τον πολτό φράουλας. Αναμιγνύουμε καλά όλα τα υλικά. Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 170 βαθμούς.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr