Ρολό χοιρινό με ξερά σύκα και φιστίκια Αιγίνης

Υλικά
1,5 κιλό φιλέτο χοιρινό
150 γρ αποξηραμένα σύκα
½ φλιτζάνι καθαρισμένα φιστίκια Αιγίνης
1 φλιτζάνι κονιάκ
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μπολ, ρίξτε το κονιάκ και μουλιάστε τα σύκα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Πλύντε το φιλέτο, σκουπίστε το με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, βάλτε το ανάμεσα σε 2 φύλλα διάφανης μεμβράνης και χτύπησέ το με το ειδικό σφυράκι για να ανοίξει. Αλείψτε το με το λάδι, αλατοπιπέρωστέ το και από τις δύο πλευρές και τοποθετήστε το επάνω στη λαδόκολλα. Απλώστε κατά μήκος του φιλέτου τα σύκα και τα φιστίκια και τυλίξτε το φιλέτο μαζί με τη λαδόκολλα σε ρολό. Δέστε το ρολό με τον ειδικό σπάγκο, βάλτε το σε ταψάκι και ψήστε το για μία ώρα περίπου. Λίγο πριν το βγάλετε από το φούρνο, ανοίξτε τη λαδόκολλα για να πάρει χρώμα. Σερβίρετέ το κομμένο σε ροδέλες.