Υλικά
200 γρ. παντζάρια
1 φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
½ κουταλάκι ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
3 κουταλιές γιαούρτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και βράζετε τα παντζάρια. Τα περνάτε ελαφρά από το μπλέντερ.
Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο που έχετε πολτοποιήσει ρίχνετε το ρύζι, τα παντζάρια, τη ρίγανη, αλάτι, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Μαγειρεύετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ώστε το ριζότο να βράζει απαλά για περίπου 20-25 λεπτά. Ρίχνετε το γιαούρτι που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, και αποσύρετε από τη φωτιά. Ανακατεύετε και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Από πάνω ρίχνετε τυρί της αρεσκείας σας.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr