Υλικά
250 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένα σε κομμάτια μικρά
1 κούπα τσαγιού ρύζι Arborio
2 κ.σ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κούπα τσαγιού λευκό κρασί
3 ½ κούπες τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
Αλάτι
Πράσινο πιπέρι
Τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ρύζι και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ξανθύνει. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου. Σιγοβράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις εξατμιστούν τα μισά υγρά προσθέτουμε το κοόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε. Μόλις χυλώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με το τυρί.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr