Ρεβιθοσαλάτα  με ρόδι

Υλικά

1 φλ. σπανάκι baby
1 φλιτζάνι βρασμένα ρεβίθια
3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 ½ φλιτζάνι καρποί από ρόδι

Για τη βινεγκρέτ
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμό από 1 πορτοκάλι
2 κουταλιές μπαλσάμικο
½ κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά το σπανάκι, το στεγνώνετε και το βάζετε σε ένα μεγάλο απλωτό πιάτο. Προσθέτετε τα ρεβίθια, το ρόδι, τον άνηθο και το κρεμμυδάκι και ανακατεύετε ελαφρά. Χτυπάτε τα υλικά της βινεγκρέτ με ένα σύρμα, περιχύνετε τη σαλάτα και σερβίρετε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr