Ρεβιθοκεφτέδες

Υλικά
500 γρ ρεβίθια στο νερό μουλιασμένα από την προηγούμενη μέρα
2 μέτριες πατάτες κομμένες

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
2 αυγά
½ κ.τ.γ. κύμινο
2 κ.τ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο
3 κ.τ.σ. αλεύρι
4 κ.τ.σ. Χωριό γραβιέρα Ώριμη τριμμένη
½ κ.τ.σ. φρέσκο μαϊντανό-άνηθο-δυόσμο
Αλάτι-πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα (ή Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό)

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβίθια και τις πατάτες. Σκεπάζουμε με κρύο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Σουρώνουμε. Σε ένα μεγάλο μπλέντερ προσθέρτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα αυγά, το κύμινο, τις πατάτες, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, τα μυρωδικά και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν μείγμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα ρεβίθια και χτυπάμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη γραβιέρα, ζυμώνουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Με ένα κουτάλι κάνουμε μπαλάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο (ή ελαιόλαδο) σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με γιαούρτι.

Πηγή : minervahorio.gr