Ρεβιθάδα στη γάστρα

Ένας εναλλακτικός τρόπος για να εντάξετε τα όσπρια στην καθημερινή σας διατροφή, σε συνδυασμό λαχανικά και το ευεργετικό για την υγεία κόκκινο πιπέρι – πάπρικα.

Υλικά
½ κιλό ρεβίθια
3 πιπεριές Φλωρίνης
2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
3 μέτρια καρότο σε ροδέλες
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή
½ φλιτζάνι ξύδι από κρασί

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό με αλάτι για 10 ώρες περίπου. Τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μια μεγάλη γάστρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες, το χυμό ντομάτας, το καρότο, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Προσθέτουμε και περίπου 1 λίτρο νερό και κλείνουμε τη γάστρα. Ψήνουμε τα ρεβίθια με κλειστή γάστρα στους 220 βαθμούς για περίπου 2 ώρες. Ελέγχουμε κατά διαστήματα αν χρειάζονται κι άλλο νερό. Όταν έχουν μαλακώσει αρκετά, ανοίγουμε τη γάστρα, προσθέτουμε το ξύδι και ψήνουμε με ανοιχτή γάστρα για 20 λεπτά ακόμη μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr