Ένα γλυκό σάντουιτς υψηλής θρεπτικής αξίας, πλούσιο σε φυτικές ίνες, καλής ποιότητας λιπαρά και αντιοξειδωτικά, λόγω του χαλβά. Ιδανικό σνακ για ένα παιδί.
Υλικά
2 φέτες ψωμί του τοστ
2 κουταλάκια του γλυκού μαργαρίνη
1 ώριμη μπανάνα
2 κουταλιές της σούπας σοκολάτα γάλακτος σε σταγόνες
30γρ. χαλβά νηστίσιμο (του μπακάλη)
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε περίπου ½ φλιτζάνι νερό λιώνουμε τη ζάχαρη και με αυτή ραντίζουμε τις 2 φέτες ψωμί (χωρίς να τις μουλιάσουμε). Αλείφουμε τις φέτες με τη μαργαρίνη και στη συνέχεια φτιάχνουμε 1 σάντουιτς το οποίο έχουμε γεμίσει με φετάκια μπανάνας, σταγόνες σοκολάτας και τρίμματα χαλβά. Ζεσταίνουμε 1 αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε σε αυτό το σάντουιτς. Το αφήνουμε περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr