Αν μπαγιάτεψε το ψωμί σας μην το πετάτε, αλλά φτιάξτε σπιτικά πικάντικα κρουτόν.
Κόψτε το ψωμί από την προηγούμενη σε φέτες και μετά σε κυβάκια, να είναι περίπου 3 φλυτζάνια. Αφήστε τα να στεγνώσουν. Λυώστε 3-4 σκελίδες σκόρδο και αναμίξτε καλά με περίπου 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ρίξτε το μείγμα στα κυβάκια και ανακατέψτε πολύ καλά, να πάει παντού και αλατίστε τα. Ψήστε τα κρουτόν σε δυνατό φούρνο, 200 βαθμούς για λίγα λεπτά, να πάρουν ωραίο χρώμα. Χρησιμοποιήστε τα κρουτόν σε σαλάτες και σούπες. Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε να βάλετε αντί για το σκόρδο, τριμένο τυρί (παρμεζάνα ή γραβιέρα), ρίγανη, κρεμμύδι κ.α.
Ομάδα neadiatrofis.gr