Υλικά
1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
300 γρ. καρότα, μικρά
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, με τη φλούδα τους
1 κλωναράκι δενδρολίβανου
1 κ.γ. σπόροι κύμινου
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C (στους 180°C στον αέρα). Σε ένα ταψί τοποθετούμε το κοτόπουλο και τα καρότα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε 1 φλ. νερό. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν τα καρότα και να ψηθεί το κρέας, χωρίς να στεγνώσουν ή να καούν. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ροδίσουν.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr