Ψητές πατάτες με πράσινες τσακιστές ελιές

Υλικά

2 μεγάλες πατάτες
1 κουταλιά ελαιόλαδο
30 γρ. λιαστές ντομάτες καλά στραγγισμένες
½ κουταλιά κάππαρη

Πολύ λεπτές φλούδες ενός λεμονιού
10. τσακιστές πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
Λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190ο C. Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τις στραγγίζετε και τις απλώνετε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Λιώνετε ελαφρά τις πατάτες με ένα πιρούνι και τις πασπαλίζετε με το ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο. Τοποθετείτε το ταψί ψηλά στο φούρνο και ψήνετε για 15 λεπτά. Βγάζετε τις πατάτες από το φούρνο. Τις αναμιγνύετε με τις ντομάτες, την κάπαρη, τις φλούδες λεμονιού, τις ελιές και το μαϊντανό. Τις ξαναβάζετε στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ξεροψηθούν στην επιφάνεια.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr