Υλικά
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
1 κουταλιά γλυκιά πάπρικα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Χονδρό αλάτι
Μείγμα φρεσκοτριμμένων πιπεριών
Για τα λαχανικά
4 μικρά κρεμμύδια
1 φινόκιο
4 μικρές πατατούλες
4 μικρά καρότα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές μπαλσάμικο
4 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε σε ένα ταψί τα κρεμμύδια καθαρισμένα ολόκληρα, το φινόκιο κομμένο σε ροδέλες, τις πατατούλες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση, τα καρότα καθαρισμένα ολόκληρα και τις σκελίδες σκόρδου χωρίς να τις έχετε καθαρίσει. . Πρόσθετε αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο και ξίδι μπαλσάμικο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 ο C.. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι στις μπριζόλες και τις σοτάρετε μία μία μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις στρώνετε σε ένα ταψί, τις πασπαλίζετε με την πάπρικα και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους180ο C για 15 λεπτά. Στο μισό χρόνο τις γυρίζετε από την άλλη πλευρά. Μόλις ψηθούν τις τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και τις αφήνετε για 10΄. Τις σερβίρετε μαζί με τους χυμούς τους και τα ψητά λαχανικά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr