Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρος καθαρισμένος και τριμμένος με το χέρι σε μικρά κομματάκια
4 πατάτες βραστές
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
άνηθο ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 αυγό
Λίγο αλεύρι
Λίγη φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μικρά κομματάκια, χωρίς κόκκαλο και τον ρίχνουμε σε ένα μπωλ με την πατάτα, το κρεμμύδι, το καρότο και τον άνηθο. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και με τα χέρια μας φτιάχνουμε κροκέτες στο μέγεθος που θέλουμε. Τις περνάμε κατά σειρά από το αλεύρι, στη συνέχεια από το αυγό (το οποίο έχουμε χτυπήσει καλά) και τέλος από τη φρυγανιά. Για να μην τις τηγανίσουμε τις βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr