Ψητές φέτες ξιφία με μουστάρδα, θυμάρι και λουίζα

Υλικά για 2 άτομα
2 μεγάλες φέτες ξιφία (μπορεί να είναι κατεψυγμένος)
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο
Αλάτι, πιπέρι
1-2 κλωναράκια λουίζα

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τον ξιφία και τον στραγγίζουμε από τα νερά. Περιχύνουμε το ψάρι με το μισό χυμό από το λεμόνι και το αλατωπιπερώνουμε. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι, το ξύσμα, το κρασί και το θυμάρι. Τοποθετούμε τον ξιφία σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, περιχύνουμε με το μίγμα της μουστάρδας και από πάνω τοποθετούμε τα φύλλα της λουίζας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr